Mariana Gâju susține dezvoltarea ecoturismului în comunele din România

Mariana Gâju, la o ședință la Guvern. FOTO Primăria Cumpăna

Primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, susține dezvoltarea ecoturismului în comunele din România.

Astăzi, Guvernul României a găzduit la Palatul Victoria “Întâlnirea Grupului de Lucru privind Desfășurarea activității de ecoturism în România”.

La invitația Cancelariei Primului-Ministru, primarul comunei Cumpăna, doamna Mariana Gâju, a reprezentat Asociația Comunelor din România și a susținut dezvoltarea ecoturismului în comunele României.

“Comunele țării noastre reprezintă cea mai mare și mai frumoasă avere a României – zonele rurale prin bogăția naturii, a diversității zonelor geografice și etnofolclorice, a gastronomiei, tradițiilor, dar cel mai important, prin resursa umană – oamenii satelor românești. Toți trebuie să ne implicăm și să susținem promovarea ecoturismului, care este în strânsă legatură cu menținerea curățeniei mediului înconjurător, a căilor de acces la obiectivele turistice, a aeroporturilor, drumurilor naționale și județene, într-un cuvânt să prezentăm o Românie curată, o Românie atractivă pentru toți turiștii din întreaga lume.”, a declarat doamna primar Mariana Gâju.

Agenda intâlnirii a urmărit direcțiile majore de acțiune care vor constitui structura planului de ameliorare și îmbunătățire a situației existente, și anume: identificarea de soluții pentru curățarea și menținerea curățeniei pe principalele coridoare de acces și destinații turistice; elaborarea și inițierea implementării unui program național de educare a populației cu privire la aruncarea gunoaielor, în special în locurile neamenajate; elaborarea și inițierea implementării unui program de creștere a sustenabilității industriei turistice din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*