Ultimele informații despre stadiul lucrărilor de reabilitare a malului Canalului Dunăre – Marea Neagră

Malul canalului surpat la Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Malul canalului surpat la Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Primarul Mariana Gâju a prezentat ultimele informații despre stadiul lucrărilor de reabilitate a malului Canalului Dunăre – Marea Neagră.

Mariana Gâju a anunțat joi, pe pagina sa de Facebook, că a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a discuta despre situația creată de alunecările de teren.

“Dragii mei, aș vrea ca mereu să vin cu vești bune și proiecte frumoase pentru Cumpăna, însă zilele acestea sunt pline și ne concentrăm toate eforturile și energia pe situația delicată de pe malul Canalului Dunăre – Marea Neagră. Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cumpăna, pentru a discuta despre situația de calamitate naturală creată de alunecările de teren pe sectorul cuprins între Km 56+935 și Km 57+163 Canal Dunăre Marea Neagră mal stâng, de la cota terenului natural ( +59,50 mrMB, str. Dunarii ). La sedință au participat, alături de membrii CLSU Cumpăna, și conducerea CNACN Constanța – dl. Director general Daniel Georgescu, cele 8 familii care în prezent sunt evacuate din locuințe, precum și alți locuitori care dețin imobile în zona afectată. Conducerea CN ACN Constanța a prezentat informații de ultimă oră cu privire la stadiul lucrărilor de reabilitare a malului”, a anunțat Mariana Gâju.

Conform ultimului raport de monitorizare și asistență tehnică efectuat de proiectant s-au identificat următoarele aspecte:

  • alunecarea este activă în amonte de cota + 34,00;
  • viteza de deplasare a masivului crește accelerat;
  • pilotii monitorizați indică o comportare în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, efectul lor fiind constatat prin lipsa deplasărilor masivului de pământ din aval de la cota +34,00.

Proiectantul recomandă organizarea lucrărilor de construcții în sensul implementării tuturor soluțiilor tehnice de punere în siguranță a taluzului conform Expertizei Tehnice și Documentației de Avizare a Lucrărilor.

În data de 7 septembrie 2020 lucrarea a fost avizată favorabil în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe.

“Nimic nu ne va sta în cale să găsim soluții pentru remedierea acestei situații, vom bate la toate ușile și vom îndrepta toate privirile și puterea de decizie a autorităților competente către Cumpăna și către familiile care așteaptă rezolvarea situației”, a mai spus Mariana Gâju.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*