VIDEO Elevii din Cumpăna i-au dedicat un program artistic poetului Mihai Eminescu, de Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Naționale, marcată în comuna Cumpăna de elevii liceului „Nicolae Dumitrescu”

„Luceafărul poeziei noastre” s-a numit omagiul adus de elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, îndrumați de profesor Corina Sîrbu, poetului nostru național, Mihai Eminescu.

„Acasă, la noi, la Cumpăna, aici, în campusul școlar, împreună cu voi, vlăstare tinere ale cumpănenilor, omagiem astăzi cei 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu. Nume de stea, freamăt de codru, murmur de izvor, un tei în amurg… cine este Eminescu știm cu toții. Poetul național și universal, nepereche. Este interpretul sufletului milenar, suflet milenar al neamului românesc. Spunem Eminescu, spunem România”, a afirmat cu această ocazie primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Elevii Liceului „Nicolae Dumitrescu” au depus și o coroană de flori la monumentul închinat lui Mihai Eminescu din Cumpăna și au recitat versuri ale poetului nostru național.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*