FOTO Primarul Mariana Gâju, întâlnire de lucru la Prefectura Constanța privind noutățile legislative din domeniul cadastrului imobiliar

Primarul Mariana Gâju a avut o întâlnire de lucru la Prefectura Constanța, FOTO Primăria Cumpăna
Primarul Mariana Gâju a avut o întâlnire de lucru la Prefectura Constanța, FOTO Primăria Cumpăna

Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, reprezentantul legal al Filialei Județene Constanța a Asociației Comunelor din România, a organizat în ziua de vineri, 26 iunie 2020, începând cu ora 1130, o întâlnire de lucru în cadrul Instituției Prefectului – Județul Constanța, Sala ”Remus Opreanu”.

La eveniment au participat: Laurențiu-Alexandru Blaga – Președinte Director General al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Ileana Spiroiu – Director General Adjunct al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Grecu-Dorin Sasu – director general al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, Aura Bozdoacă – subprefectul județului Constanța, alături de reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța: Leila Baciu – Direcția Juridică și Diana-Roxana Voitinovici – Direcția de Urbanism.

Pe ordinea de zi au fost discutate:

  • E.N.S. (Registrul Electronic Național de Nomenclatură Stradală) și R.A.N. (Registrul Agricol Național) – integrare automata;
  • Cadastru Sistematic și Integrarea acestuia în GIS (Sistem Informațional Geografic);
  • Directiva Comisiei Europene – INSPIRE;
  • Digitalizarea instituțiilor publice;
  • Stadiul lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor, realizate prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, cu evidențiere a situațiilor problematice de la nivelul comunelor;
  • Predarea a 900 de cărți funciare deschise gratuit pentru cetățeni, pentru imobilele situate în extravilan urmare a finalizării lucrărilor de înregistrare sistematică inițiate de comunele Cumpăna și Gârliciu din județul Constanta;

Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România a fost reprezentată de un număr de 34 de unități teritorial administrative.

Cei prezenți au fost informați cu privire la noutățile legislative din domeniul cadastrului imobiliar, posibilitățile de finanțare pentru cadastrul sistematic, precum și publicarea în Monitorul Oficial nr.553 din 26 iunie 2020 – Partea I a Ordinului ANCPI nr.1445/2020 privind modificarea și completarea Ordinului directorului general al ANCPI nr.16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI și instituțiile sale subordonate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*