Manifestări de Ziua Culturii Naționale, la Cumpăna

Ziua Culturii Naționale la Cumpăna în 2023. FOTO Primăria Cumpăna

Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentat legal prin persoana primarului, Mariana Gâju, în colaborare cu Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna și bilioteca județeană „Ion N Roman” Constanța, îi invită pe cetățeni la deschiderea programului activităţilor culturale ale anului 2024.

“Astfel, luni, 15 ianuarie 2024, vom celebra 174 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti şi treisprezece ani de la marcarea „Zilei Culturii Naţionale”.

Activitatea se va desfăşura începând cu ora 1200, în sala mare a Casei de Cultură Cumpăna, sub titulatura

 „Dor de Eminescu”.

Mihai  Eminescu este Oda Patriei, Psalmul Neamului şi Doina Naţiunii Daco-Române, e cel dântâi român al cărui creştet primeşte binecuvântarea din cer, dar ale cărui picioare sunt înfipte până la glezne în pământul strămoşesc, un patriot pentru care „Trăiască naţia!” era singurul salut, Eminescu este copilul cel mai frumos al poporului român.

În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei românești” ajunge la inimile celor care îl omagiază”. – Primăria Cumpăna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*