Măsuri suplimentare de protecție pentru prevenirea alunecării de teren de pe malul Canalului Dunăre – Marea Neagră, aplicate de către Primăria Cumpăna

Malul canalului surpat la Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Malul canalului surpat la Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, joi, 14 octombrie, pentru a supune la vot hotărârea nr. 146, care prevede aplicarea de măsuri suplimentare de protecție, de către Primăria Cumpăna, pentru prevenirea efectelor negative ale alunecării de teren de pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră.

“Mai precis, în hotărâre este prevăzut ca Primăria Cumpăna să convoace, de urgență, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), prin care va dispune următoarele:

– Analizarea expertizei tehnice actualizate și dispunerea delimitării perimetrului de siguranță în condiții statice și dinamice pentru zona 1A;

– Analizarea și dispunerea de îndată de măsuri pentru relocarea locuitorilor din imobilele situate în perimetrul de siguranță din expertiza tehnică actualizată”, a anunțat Prefectura Constanța.  

De asemenea, C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. și Primăria comunei Cumpăna se vor asigura de completarea Planului de acțiuni întocmit conform Hotărârii CJSU nr. 79/21.05.2021, iar Inspectoratul Județean în Construcții Constanța va superviza implementarea conformă a măsurilor din expertiza tehnică actualizată, va transmite informări asupra stadiului îndeplinirii planului de acțiuni și va continua activitățile de control.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*