Mesajul primarului Mariana Gâju cu prilejul Zilei Tătarilor

Ziua tătarilor are loc pe data de 13 decembrie

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a transmis un mesaj cu privire la Ziua Tătărilor, care are loc pe data de 13 decembrie.

“13 decembrie: Ziua tătarilor! La mulți ani!

Dragii mei, la Cumpăna suntem cu toții o mare familie, iar astăzi, este motiv de sărbătoare și în familia de la Cumpăna, în mica noastră comunitate de tătari, alături de care conviețuim de mii de ani pe aceste meleaguri și de la care învățăm continuu să ne iubim și respectăm aproapele.

Ziua de 13 decembrie, celebrată de membrii comunităţii tătare încă din anul 2002, a fost consacrată ca sărbătoare a etniei tătare din România, prin Legea nr. 453/2006. Această zi aminteşte de data de 13 decembrie 1917, când a fost proclamată Republica Crimeea, primul ei preşedinte fiind Numan Çelebi Cihan. Republica tătarilor crimeeni a fost cea dintâi republică din întreaga lume islamică.

Tuturor etnicilor tătari din România vă doresc sănătate, zile îmbelșugate, pace, și prețuire, alături de toți cei dragi!”, a transmis Mariana Gâju.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*