Veteranul de război Ioan Ceapă din Cumpănă a murit la aproape 105 ani

Ion Ceapa, singurul veteran de război din Cumpăna rămas în viață. FOTO Primăria Cumpăna

Veteranul de răzoi Ioan Ceapă din Cumpăna a murit, el ar fi împlinit 105 ani la data de 30 martie.

Anunțul a fost făcut de primarul Mariana Gâju, care a precizat că Ioan Ceapă a trăit o viață plină, bazată pe principii morale și credință.

Cumpăna a pierdut un bunic, un om curajos, un exemplu pentru tânăra generație, un luptător!

Inima celui mai longeviv locuitor al comunei noastre, Ioan Ceapă, a încetat să mai bată, la aproape 105 ani. Nea Ceapă, așa cum îl cunoșteam cu toții, a trăit o viață plină, bazată pe principii morale și credință, a muncit din greu pentru a-și câștiga traiul și niciodată nu i-a fost rușine că este fiu al satului, a cunoscut ororile războilului și încă din primele clipe de viață a fost orfan de război. Bucuria lui au fost cei patru copii, pe care i-a crescut cu iubire și dragoste de pământ, de acasă, de familie, de Dumnezeu.

Pentru fiecare dintre noi, nea Ceapă a fost un model și un erou, de care ne vom aminti cu drag, mereu. Pe 30 martie, nea Ceapă ar fi împlinit 105 ani! Va fi sărbătorit cu siguranță de îngeri, acolo Sus!

Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis Mariana Gâju.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*