Cumpăna, Constanța, Lazu, Agigea, Eforie Nord și Techirghiol rămân fără apă de miercuri noaptea până joi la ora 14

Fără apă. FOTO Pixabay

Localitățile Cumpăna, Constanța, Lazu, Agigea, Eforie Nord și Techirghiol rămân fără apă de miercuri noaptea până joi la ora 14 din cauza unor ample lucrări ale RAJA.

Pentru executarea intervențiilor de înlocuire a unor conducte și vane de legătură la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas, din municipiul Constanța, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile din noaptea de miercuri, 17 noiembrie 2021 – ora 22.00, până joi, 18 noiembrie 2021 – ora 14.00.

Investiția face parte din Contractul de lucrări CL35: ”Reabilitare stație de pompare apă brută Galeșu; Reabilitare Complex Înmagazinare Palas: SP1, SP2 și rețele în incintă, Reabilitare puț P0 Constanța Nord, județul Constanța” în valoare de 48.684.054,30 lei cu TVA, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Ca urmare a desfășurării lucrărilor, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

Cartierul Palas și Zona industrială Oierie Palas;

Cartierele Brătianu și Medeea;

Zona industrială;

Cartierul și Zona industrială CET;

Cartierele Viile Noi și Sere;

Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani;

Zona comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors);

Cartierul Faleză Sud;

Zonele industriale Caraiman și Oil Terminal;

Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori;

Zonele Baba Novac și Halta Traian;

Zona Comercială Vest;

Localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea, Eforie Nord și Techirghiol.

“Pe lângă complexitatea lucrărilor, intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat și de lungimea instalațiilor, a diametrului acestora, dar și a debitului de apă, timpul necesar pentru golirea și umplerea rețelei de distribuție din zona afectată fiind de aproximativ 6 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

În perioada în care se sistează alimentarea cu apă potabilă, vor fi executate 6 lucrări de schimbare și refacere cămine de vane de la nivelul magistralelor ce pleacă de la stația de Tratare și Pompare Palas și care asigură apa potabilă pentru o mare parte a municipiului Constanța. Una dintre intervenții se desfășoară pe conducta DN 800 Litoral, care alimentează stația de pompare Bifurcație Cumpăna și asigură debitul de apă pentru mai multe localități”, a transmis RAJA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*