FOTO A sunat clopoțelul în toate unitățile de învățământ din Cumpăna

Început de an școlar la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Astăzi, 11 septembrie 2023, a sunat clopoțelul în toate unitățile de învățământ din comuna Cumpăna!

Începutul unui nou an școlar a adus multe emoții în rândul elevilor de toate vârstele, dar și părinților și profesorilor din comuna noastră. Încă de la primele ore ale dimineții sute de elevi și preșcolari, însoțiți de părinți sau bunici au participat la ceremoniile de deschidere a anului școlar 2023-2024.

Ca în fiecare an, la manifestările prilejuite cu această ocazie au luat parte autoritățile locale alături de consilierii locali, care au transmis cele mai calde urări elevilor cumpăneni. Preoții comunei au binecuvântat pe toți cei prezenți, în speranța unui an nou școlar fără evenimente neplăcute.

De asemenea, ceremoniile au inclus și un moment de reculegere pentru cel ce a fost învățătorul Pană Ștefan, regretat dascăl al școlii, care și-a dedicat întreaga viață copiilor, crescând cu multă dragoste zeci de generații.

În anul școlar 2023 – 2024, unitățile de învățământ din comuna Cumpăna sunt structurate astfel:

Creșa „Rază de Soare” – 110 copii

Grădiniță „Paradisul Copiilor” – 115 copii

Grădiniță „Florilor” – 160 copii

Grădiniță „Sfânta Maria” – 175 copii

After School – 60 copii

Liceul tehnologic „Nicolae Dumitrescu” – 1460 de elevi:

– Învățământ primar – 737 elevi

– Învățământ gimnazial – 528 elevi

– Învățământ Liceal – 110 elevi

– Învățământ Profesional – 85 elevi.

Începând din an acest an școlar, copiii care au calitatea de preșcolar sau elev, vor beneficia de servicii medicale stomatologice gratuite la Cabinetului Stomatologic, care este în curs de amenajare în cadrul Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, Șos. Constanței nr. 136 (Școala din centru).

“Mult succes în noul an școlar dragi elevi! Un nou început, o nouă oportunitate, de a explora noi materii și de a vă dezvolta abilitățile și talentele. O nouă etapă ce va reprezenta pentru toți îmbunătățirea cunostințelor, legarea de noi prietenii și noi idealuri. Profitați la maxim de aceste zile!

Mult succes și vouă, dragi părinți, parteneri de încredere în educația și formarea copiilor, împreună cu dascălii veți lucra pentru a le oferi cele mai bune oportunități de învățare și dezvoltare copiilor comunei noastre!”- a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*