Informare cu privire la gestionarea azotului rezultat din activitățile agricole, organizată în Cumpăna

Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Unitatea de Management a Proiectului „Controlul Integral al Poluării cu Nutrienți”, împreună cu Consorțiul pentru Bune Practici Agricole, organizează o instruire privind „Informare și conștientizare cu privire la gestionarea azotului rezultat din activitățile agricole”, în data de 13 septembrie 2023, ora 10, la Centrul Multifuncțional de Asistența Socio Medicală din comuna Cumpăna, județul Constanța.

Proiectul este finanțat de Banca Mondială prin Ministerul Mediului, privind directiva nitrați. Organizatorii iși propun să aducă în atenția fermierilor și autorităților publice locale informații, recomandări și măsuri de finanțare ce pot fi implementate pentru a preveni și reduce poluarea cu nitrați rezultați din activitățile agricole.

În perioada septembrie – noiembrie 2023, în județul Constanța se vor desfășura 14 astfel de activități, în care fermierii vor primi informații utile privind  preîntâmpinarea poluării cu nitrați din surse agricole, respectiv gunoi de grajd și îngrășăminte pe bază de azot.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*