Guvernul României alocă banii ceruți de Primăria Cumpăna pentru rezolvarea problemei malului surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră

Malul canalului surpat la Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Malul canalului surpat la Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Prefectul de Constanța a anunțat, într-o postare pe Facebook, că Guvernul României alocă, în sfârșit banii pentru repararea malului surpat al Canalului Dunăre – Marea Neagră.

Demersurile Primăriei Cumpăna au început în urmă cu un an și jumătate, atunci când pământul surpat nu ajunsese încă la marginea drumului. Chiar și așa, Administrația Canalelor Navigabile nu a dat curs solicitărilor și malul de pământ s-a surpat până aproape de gospodăriile oamenilor.

Prefectul de Constanța a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și a discutat despre problema de la Cumpăna.

“Malul surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi reabilitat cu fonduri de la Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. În cel mai scurt timp, sumele necesare reabilitării vor fi alocate, iar lucrările vor demara cât de curând posibil, pentru a elimina orice risc de accentuare a surpării survenite în zona localității Cumpăna. Așa cum bine știți, de aproape un an, malul s-a surpat pe o distanță considerabilă, punând în pericol inclusiv casele oamenilor din Cumpăna”, a transmis George Niculescu, prefectul județului Constanța. 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*