Masca de protecție devine obligatorie la Cumpăna. Iată decizia autorităților locale

Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Cumpănenii vor avea parte de mai multă protecție datorită măsurilor preventive adoptate de către autoritățile locale. Iată hotărârile adoptate de Comitetlul Local pentru Situații de Urgență Cumpăna:

Art. 1 Incepand cu data de 08.04.2020 se instituie urmatoarele masuri la nivelul u.a.t. comuna Cumpana in contextul riscului de raspandire a infectiei cu coronavirusul SARS-CoV-2 , ca urmare a testarii pozitive a unui locuitor al comunei Cumpana in data de 8 aprilie 2020:
1. Obligativitatea purtării mijloacelor minime de protectie, in special a mastilor medicale sau in
lipsa acestora a celor confectionate din material textil sau saluri, esarfe, in vederea protejarii cailor respiratorii, precum si a manusilor, in cazul deplasariii populatiei pe teritoriul comunei Cumpana.
Cumpana. ( domeniul public) .

2. Obligativitatea agentilor economici care isi desfasoara activitatea pe raza comunei Cumpana de a NU permite accesul persoanelor in incinta magazinului de cartier / supermarket , market, carmangerie,fara ca acestea sa fie protejate corespunzator.

3. Obligativitatea prezentării declarației pe propria răspundere de către persoanele care se deplaseaza pe raza comunei, pentru verificarea motivului deplasarii de catre organelle abilitate in acest sens.

4. Obligativitatea persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, de a se deplasa în afara locuinţei/gospodăriei, numai în intervalul orar 11,00-13,00, strict pentru următoarele motive:
a)deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice;
b)deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
c)deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea unui minor, asistenţa altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, ori în cazul decesului unui membru de familie;
d)deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activităţi fizice colective), cât şi pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

5. Continuarea lucrarilor de dezinfectie pe teritoriul comunei Cumpana ( trotuare, alei, zone agglomerate, strazi) cu societatile comerciale autorizate.

Art. 2 Prezenta hotărâre va fi adusă la îndeplinire de către primarul Comunei Cumpăna, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cumpăna.

Art. 3 Prezenta hotărâre se aduce la cunostință publică și se comunică locuitorilor comunei Cumpana, precum și compartimentelor din cadrul aparatului de specialitate al primarului Comunei Cumpăna, direct implicate în implementarea măsurilor dispuse.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*