Veşti bune pentru familiile care locuiesc în comuna Cumpăna. Se redeschid unitățile de tip after-school în perioada vacanței de vară

After Scool Cumpăna anunță că încep înscrierile pentru anul școlar 2020-2021
After Scool Cumpăna anunță că încep înscrierile pentru anul școlar 2021-2022

Părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de after-school de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri, până la data de 19.06.2020, la Centrul de îngrijire copii de tip “after-school” pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar.

Părinţii copiilor înscrişi în unitatea noasta pot trimite cererea în format electronic accesând linkul https://forms.gle/FWGsvEk92UZsA4Z89, dar și în cadrul unității de învățământ, până pe 19.06. 2020, ora 12.

Cererile vor fi centralizate de către unitatea de învățământ și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ care vor organiza activități recreative, dar și activități școlare cu copiii în perioada vacanţei de vară, în funcţie de:

  • Numărul de cereri/unitate de învăţământ;
  • Capacitatea unităţii de învăţământ în condiţiile impuse de prevederile legale în vigoare;
  • Gradul de îndeplinire a prevederilor Ordinului comun nr. 4518/12.06.2020;
  • Respectarea prevederilor legale în vigoare, privind efectuarea concediului de odihnă anual al personalului.

Ordinul nr. 1.076/4.518/3.936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Sars-Cov-2 prevede, printre altele:

  • Amenajarea sălilor de grupă încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4,5 mp/copil.
  • Distanțarea fizică se va asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare și în sălile de mese) prin plasarea paturilor, șezlongurilor, respectiv a măsuțelor la cel puțin 2 m distanță între ele.
  • Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. Pot fi în același timp afară mai multe grupe, cu condiția de evitare a contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 m.
  • Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.
  • Respectarea măsurilor de igienă și comportament: menținerea distanței fizice, aplicarea gesturilor de barieră, limitarea aglomerărilor, purtarea măștii faciale, spălatul pe mâini.
  • Triajul epidemiologic: măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact; temperatura înregistrată nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*