57 de persoane din Cumpăna vor fi calificate în meseria de bucătar

Intrarea în comuna Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Intrarea în comuna Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Primăria comunei Cumpăna în parteneriat cu Fundația Zi Deschisă implementează  proiectul ,,COCSPI SE – Creșterea Ocupării și Competențelor Șomerilor și Persoanelor Inactive din regiunea Sud-Est”finanțat prin Program Operaţional Capital Uman 2014-2020 .

Deschiderea oficială a cursului va avea loc în data de 27.03.2023 ora 12,00 în cadrul Centrului Multifuncțional de asistență socio-medicală Cumpăna.

Program Operaţional Capital Uman 2014-2020

Axa prioritară nr. 3: Locuri de muncă pentru toți

Obiectiv Specific 1.3: Creșterea ocupării șomerilor și a persoanelor inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanelor cu dizabilități, persoanelor cu nivel redus de educație.

În cadrul acestui proiect 57 persoane din comuna Cumpăna, șomeri și persoane inactive, cu vârsta între 30-64 ani, absolvenți de minim 8 clase, vor fi calificați în meseria de bucătar.

Prima grupă de 28 persoane va începe cursul de 720 ore pe data de 27.03.2023, iar a doua grupă de 27 persoane va începe cursul pe data de 26.06.2023.

Pe perioada desfășurării cursurilor vor beneficia de pachete de hrană și decontarea transportului, iar la finalizarea cursului vor primi o diplomă recunoscută de Uniunea Europeană și o subvenție de 3600 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*