Cumpăna, Lazu, Agigea, Eforie Nord și mai multe cartiere ale Constanței vor rămâne fără apă între 25 – 27 aprilie

Fără apă. FOTO Pixabay

RAJA a anunțat că în perioada 25 aprilie 2023, ora 22.00 – 27 aprilie 2023, ora 16.00, la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas din municipiul Constanța se vor executa lucrări de înlocuire a unor vane de legătură și de realizare a unui by-pass. Intervențiile sunt prevăzute în Contractul de lucrări CL33 – “Reabilitare conducte aducțiune și magistrale, stații de pompare apă uzată și refulări aferente în municipiul Constanța” în valoare de aproape 76 milioane de lei cu TVA, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Tot în acest interval de timp, echipele RAJA vor acționa la nivelul rețelelor de distribuție din municipiul Constanța în alte 7 puncte de lucru. Se vor monta vane de legătură, cu diametre cuprinse între 150 și 1.000 mm, debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii și se va realiza cuplarea unei noi conducte la sistemul centralizat. Aceste investiții sunt executate din fonduri proprii și sunt necesare pentru sectorizarea sistemului de alimentare cu apă, dar și pentru regularizarea presiunii în vederea evitării producerii unor avarii.

Pe timpul desfășurării lucrărilor, se va sista furnizarea apei în următoarele zone:

Cartierul Palas și Zona industrială Oierie Palas;

Cartierele Brătianu și Medeea;

Zona Industrială;

Cartierele CET, Viile Noi și Sere;

Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani;

Zonele industriale CET, Caraiman și Oil Terminal;

Zona comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors);

Cartierul Faleză Sud;

Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Balada, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori;

Zonele Baba Novac și Halta Traian;

Zona Comercială Vest;

Localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea și Eforie Nord.

Pe lângă complexitatea lucrărilor, intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat și de lungimea instalațiilor, a diametrului acestora, dar și a debitului de apă. Timpul necesar pentru golirea și umplerea rețelei de distribuție din zona afectată poate fi de la 6 până la 9 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*