Prezența la vot în Cumpăna a fost de aproape 35%

Stampilă de vot. FOTO Cătălin Schipor
Stampilă de vot. FOTO Cătălin Schipor

Prezența la vot în comuna Cumpăna la alegerile parlamentare a fost de aproape 35% situându-se peste media națională și județeană.

Astfel, în comuna Cumpăna au votat 4.276 de alegători, reprezentând 34,84% din numărul de alegători. În Cumpăna pe listele permanente sunt înscriși 12.272 de alegători, iar dintre aceștia au votat 3.995. Au mai fost 251 de persoane care au votat pe liste suplimentare și încă 30 care au solicitat urna mobilă.

În Cumpăna au votat mai multe femei decât bărbați, 2.185 la 2.091. Cei mai mulți alegători au fost în categorie de vârstă 45-64 de ani – 1.600, după care au fost cei din categoria 35-44 de ani – peste 940.  Cei mai puțini alegători au fost cei din categoria de vârstă 18-24 de ani – aproape 300.

Prezența la vot la nivel național a fost de 31,84%, iar în județul Constanța de 31,60%.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*