Ziua Pământului a fost marcată la Cumpăna

Comuna Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Ziua Pământului a fost marcată la Cumpăna pe data de 22 aprilie, iar cu acest prilej locuitorii comunei au plantat pomi și plante.

Primarul Mariana Gâju a menționat că în fiecare an pe 22 aprilie în Cumpăna este marcată Ziua Pământului.

“În fiecare an, pe data de 22 aprilie, celebrăm „Ziua Pământului„ pentru a ne reaminti că Planeta Pământ și ecosistemele sale ne oferă condițiile necesare pentru întreținerea vieții. Anul acesta, se împlinesc 51 de ani de când celebrăm „Ziua Pământului”, iar această sărbătoare ne reaminteşte cât de mult ar trebui să apreciem minunatele daruri pe care ni le-a făcut mama natură. Aşadar, să îi aducem un omagiu pământului, să medităm la el şi, în cele din urmă, să luptăm în mod concret pentru sănătatea şi curăţenia lui”, a transmis Mariana Gâju.

Ea a menționat că trebuie să avem grijă de planeta noastră și să îi gestionăm responsabil resursele.

“Nu moştenim Pământul de la străbunii noştri, ci îl împrumutăm pentru copiii noştri, astfel avem datoria, față de generațiile viitoare, să avem grijă de planeta noastră, să îi gestionăm responsabil resursele fără a le epuiza, să îi păstrăm apele, solul și aerul curate, să combatem poluarea acolo unde există deja și să nu ne gândim la toate acestea doar o zi pe an, ci să purtăm cu noi mereu această responsabilitate”, a explicat primarul din Cumpăna.

Cu prilejul Zilei Pământului locuitorii din Cumpăna au plantat pomi și plante.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*