Mariana Gâju explică problema gunoiului neridicat din unele zone ale comunei: “Una dintre cele două autogunoiere s-a defectat”

Primarul Ec. Mariana Gâju a transmis un mesaj de Ziua Drapelului Național
Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a explicat problema gunoiului neridicat în această săptămână în unele zone ale localității și a precizat că s-a ajuns în această situație deoarece una dintre cele două autogunoiere s-a defectat, iar cea rămasă nu a putut face față acestei situații.

Mariana Gâju a explicat într-un clip video cum s-a ajuns în situația neridicării deșeurilor menajere.

“Vreau să vă informez că la nivelul societății de Salubrizare și Gospodărire Comunală a comunei Cumpăna, încă din anul 2010 avem în dotare doar cu două autogunoiere, care printr-o folosință continuă au ajuns în stadiul de a se defecta mult mai des decât ar fi normal. Aceste defecțiuni au condus la lucrul pe terenul comunei, pe cele 156 de străzi doar cu o autogunoieră care nu a putut face față în acest moment. Știu că aceste clarificări nu vă mulțumesc pe dumneavoastră, însă, eu vreau să vă informez că aceasta a fost reparată, că a reintrat în lucru, că până cel târziu sâmbătă vor fi ridicate deșeurile menajere de pe întreg teritoriul localității”, a explicat Mariana Gâju.

Ea a menționat că pentru a preveni astfel de sincope a solicitat sprijinul societății Polaris de la care a închiriat o mașină cu tot cu echipaj. Mariana Gâju a anunțat că are un proiect pentru achiziționarea a două autogunoiere.

“Am scris proiectul și va fi depus pentru există posibilitatea financiară cu sursă europeană care ne permite să achiziționăm alte 2 autogunoiere. Comuna Cumpăna și comuna Agigea făcând parte din asociația Grupul Local Dobrogea Sud, din care fac parte și agenți economici din cele 2 comune, pot achiziționa pe măsura 1 și aici e cazul comunei Cumpăna cele 2 autogunoiere în valoare de 1.080.030 de lei bani din care nu doar se vor cumpăra, ci va exista și o campanie de informare privind colectarea selectivă a deșeurilor”, a mai spus primarul comunei Cumpăna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*