Comuna Cumpana a fost implicată în activitatea unui proiect finanțat de Norvegia, pentru o administrație publică transparentă și responsabilă

FOTO Mariana Gâju

Comuna Cumpana a fost implicată în activitatea unui proiect finanțat de Norvegia, pentru o administrație publică transparentă și responsabilă.

Proiectul, în valoare de 3,2 milioane de euro, a fost implementat de către Asociația Comunelor din România, care a beneficiat de un grant oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene, în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Conferința finală a proiectului “Îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor pentru cetățeni – o administrație publică transparentă și responsabilă” are loc în acest zile la Sibiu.

Primarul Mariana Gâju a rostit un discurs cu acest prilej.

“Este un proiect început în februarie 2020, când am semnat contractul. Mai mulți aleși locali, 40 de membri ai Asociației Municipiilor, 90 de aleși locali din Asociația Comunelor, funcționari publici, reprezentanți ai serviciului de audit financiar public intern, au avut posibilitatea să meargă în schimburile de experiență în Norvegia pentru a vedea cum își desfășoară activitatea administrația publică locală la Oslo, în localități limitrofe capitalei Norvegiei. Și noi am avut în desfășurare acest schimb de experiență, pe plan local. În iulie 2023, Cumpăna a fost gazdă a acestor întâlniri”, a spus Mariana Gâju.

Astfel, comuna Cumpăna a fost implicată în activitatea proiectului, prin organizarea sesiunii de formare pilot nr. 8 – „Interacțiune și colaborare între Consiliul local, aparatul de specialitate al primarului, servicii de specialitate la nivelul comunei Cumpăna, județul Constanța”.

La această sesiune a participat un număr de 27 de persoane: funcționari publici, personal contractual și consilieri locali.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*