FOTO Habitat for Humanity România revine în comuna Cumpăna și construiește 2 locuințe în 5 zile împreună cu 100 de voluntari

Habitat for Humanity România a revenit în Cumpăna pentru a ridica două locuințe în sistem duplex. FOTO Primăria Cumpăna

Habitat for Humanity România se întoarce în comuna Cumpăna pentru a ridica două locuințe în sistem duplex, în doar 5 zile (19-23 iunie), cu ajutorul voluntarilor.

Astăzi 19 iunie, în prima zi a evenimentului sunt prezenți în comuna din județul Constanța peste 40 de voluntari, care vor lucra la ridicarea pereților, montarea fermelor de acoperiș și a distanțierelor.

Echipele care se vor alătura proiectului săptămâna aceasta sunt, pe de-o parte, angajați ai companiilor partenere, studenți ai Facultății de Construcții din cadrul Universității “Ovidius” Constanța, voluntari persoane fizice care se reîntorc pe șantier de fiecare dată, dar și familiile care se vor muta în noile case și dintre cele care locuiesc în prezent în cartierul Habitat din Cumpăna.

Atelierele sunt coordonate și supravegheate tot timpul de echipa de suport, formată din specialiști în construcții, pentru ca lucrările să fie executate corect.

Proiectul este realizat în continuarea unui parteneriat de succes cu Primăria comunei Cumpăna, care asigură terenul pe care sunt construite casele și racordarea la utilități.

Acesta se va extinde în anii următori prin punerea la dispoziție a unui nou teren în proximitatea celui unde au fost ridicate, pe parcursul a 7 ani, 36 de locuințe pentru familii cu venituri reduse din comunitate.

Locuințe sunt destinate exclusiv locuitorilor comunei Cumpăna care au depus dosar și au îndeplinit anumite condiții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*