FOTO Mii de cumpăneni au fost prezenți la Zilele Recoltei

Zilele Recoltei la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Festivitățile cu ocazia Zilelor Recoltei au adunat în comuna Cumpăna mii de cumpănenii dar și oaspeți veniți din întreaga țară, care s-au bucurat în cele doua zile ale Festivalului Național “Rodul pământului” ajuns la cea de-a XIX-a ediție de un spectacol extraordinar, experiențe culinare din cele mai diverse, cât și produse naturale și tradiționale la cele mai bune prețuri.

Producători din întreaga țară, agricultori, grădinari, apicultori ori crescători de păsări şi de animale, dar şi meşteri populari, au oferit vizitatorilor o variată gamă de produse pentru sezonul rece.

Grătarele cu mici, cârnaţi sau fripturi, împreună cu muzica populară autentică şi cu halbele de bere ori cu cănile de must proaspăt, au întregit atmosfera de sărbătoare oferind celor prezenți şi un prilej de distracţie, pe lângă sacoşele pline cu roadele toamnei.

În cea de-a doua zi a sărbătorii, spectacolul a fost unul pentru toate gusturile, cei prezenți s-au bucurat de folclor autentic și au dansat cu fiecare ocazie. Au fost premiați vârstinicii comunei, cât și cei mai buni gospodari. Momentul preferat al tuturor a fost degustarea celei mai mari plăcinte dobrogene, doborându-se recordul ultimei ediții, anul acesta măsurând 52 de metri. Ca la orice mare sărbătoare, manifestările s-au încheiat cu mult-așteptatul foc de artificii.

Au fost două zile extraordinare, cu un decor superb, produse tradiționale, must proaspăt stors și ansambluri folclorice ce au scos perfect în evidență multitudinea de obiceiuri, datini și tradiții autentice românești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*