Mariana Gâju, prezentă la întâlnirea Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa – Retreat 2022

Mariana Gâju. FOTO Primăria Cumpăna

În perioada 26-27 septembrie 2022 s-a desfășurat în Bruxelles întâlnirea CEMR Retreat 2022, axată pe identificarea provocărilor de azi și de mâine care apar sau pot apărea în Europa și care pot afecta activitatea autorităților locale.

Asociația Comunelor din România este reprezentată la acest eveniment de către Mariana Gâju, prim-vicepreședintele ACoR, vicepreședintele CEMR și primarul comunei Cumpăna din județul Constanța, Sergiu Țâra, președintele executiv al ACoR și Adrian Miroiu-Lamba, directorul executiv al ACoR. La eveniment a participat și Lucian-Valeriu Andrei, viceprimarul municipiului Galați, reprezentantul Asociației Municipiilor din România.

În cadrul primei zile a evenimentului s-a abordat, printre alte subiecte și statutul de țară candidată acordat Moldovei și Ucrainei în 2022, fiind prezenți reprezentanți ai asociațiilor de autorități locale din aceste țări și din Georgia. Reprezentanții asociațiilor autorităților locale au vorbit despre importanța acordării statutului de țară candidată, dar și necesitățile și nevoile pe care le au în vederea începerii efective și derulării procesului de aderare la Uniunea Europeană.

De asemenea, au solicitat suportul CEMR și al membrilor CEMR în procesul de aderare și de pregătire a autorităților locale pentru acest proces. Dna Mariana GÂJU a mulțumit în mod special CEMR pentru că este o instituție care reprezintă toate statele din Europa, nu numai pe cele membre ale UE și că au susținut în permanență și țările candidate în procesul de lungă durată de a deveni membri ai Uniunii Europene.

În cea de-a doua zi a evenimentului, în cadrul sesiunii „Cum să sporim contribuția zonelor rurale și a comunităților mici la acordul verde?”, Mariana Gâju a prezentat eforturile pe care le face comuna Cumpăna pentru a se dezvolta din punct de vedere economic, ținând în același timp cont de necesitatea de a digitaliza administrația publică locală, de a menține vie identitatea națională și locală, moștenirea culturală și diversitatea culturală, de a face față diferitelor crize care apar la nivel european și național, dar și de a proteja mediul în care trăiesc cetățenii din mediul rural.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*