Primăria Cumpăna a sprijinit o acțiune de donare de sânge. A fost semnat un acord de colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine pentru realizarea de campanii de donare de sânge în comună

Mariana Gâju. FOTO Primăria Cumpăna

Astăzi, 9 noiembrie 2023, când creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Nectarie Tăumăturgul, vindecătorul de cancer, Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna s-au alăturat inițiativei Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români filiala Constanța, Campania “Dăruiește viață!”, o acțiune de donare de sânge organizată în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

În același timp între Primăria și Consiliul Local Cumpăna și Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța a fost semnat un acord de colaborare prin care Primăria asigură un spațiu în incinta Centrului Socio-Medical în care să se realizeze periodic campanii de donare de sânge în comuna Cumpăna.

“Eu reprezint Primăria comunei Cumpăna și cei peste 20000 de locuitori ai comunei Cumpăna, m-au mandatat pentru a semna parteneriatul cu acest centru care are grijă de a duce viața mai departe prin acțiunea voluntară de donare de sânge. Prin acest parteneriat Administrația Publică Locală Cumpăna, pune la dispoziție spațiul Centrului Socio-Medical pentru a se putea desfășura recoltarea sângelui, acasă la Cumpăna. “Dăruiește viață!” este titlul acțiunii pe care Asociația Studenților Constănțeni o desfășoară chiar în aceste zile în județul Constanța. Aprecierea noastră pentru sufletul pus în slujba oamenilor, pentru dorința de a ajuta ca oamenii să rămână în viață. Voi ne-ați îndemnat să continuăm în comuna Cumpăna această activitate atât de necesară în vremurile acestea grele prin care trece întreaga omenire. Pentru viața, pentru continuarea vieții, pentru pace în lume! Vă mulțumim, dragi studenți!”, a  transmis doamna Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

“Astăzi este în desfășurare o acțiune organizată de membrii ASCOR în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului și cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al comunei Cumpăna, dar și a reprezentanților altor organizații și instituții. Este un progres, un pas înainte care era necesar la nivelul județului Constanța, unde aceste inițiative de susținere a donării de sânge în beneficiul pacienților nu este la nivelul la care ar fi de așteptat. Le mulțumim și îi rugăm să revină după două-trei luni să continue să promoveze această manifestare de dragoste de oameni și de viață. Mulțumim doamnei primar ca reprezentant al locuitorilor comunei Cumpăna și sperăm că și alți reprezentanți ai localităților din județul Constanța îi vor urma exemplul.“ a transmis doamna dr. Alina Dobrotă, directorul Centrului de Transfuzii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*