UPDATE VIDEO Un centru de vaccinare anti-COVID-19 va fi deschis în comuna Cumpăna

Vaccinare la Cumpăna. FOTO Pixabay.com

Un centru de vaccinare anti-COVID-19 va fi deschis în comuna Cumpăna începând cu data de 1 martie.

Direcția de Sănătate Publică a anunțat vineri, 26 februarie, că patru noi fluxuri de vaccinare vor deveni operaționale, începând de luni, 1 martie. Cabinetele vor face parte din noile centre de vaccinare avizate de DSP Constanța, din localitățile Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Cumpăna și Valu lui Traian. În primă fază, centrele vor deservi cu precădere persoanele vârstnice și pe cele cu boli cronice, iar imunizarea se va face cu vaccinul Comirnaty, dezvoltat de Pfizer și BioNTech.

Programările pentru noile fluxuri vor putea fi făcute prin platforma unică și dedicată campaniei de vaccinare, începând de sâmbătă, 27 februarie. Capacitatea este de 60 de persoane vaccinate/flux, în fiecare zi.

La nivel național, 130 de fluxuri noi vor deveni operaționale din 1 martie.

UPDATE

Primarul Mariana Gâju a declarat că la acest centru de vaccinare vor lucra șase medici și opt asistente medicale.

Acest centru va fi deservit atât de către medici, asistenți medicali, dar și registratori. Vor fi șase medici, opt asistente medicale și zece registratori sunt cei care zilnic între orele 8 – 20, de luni până duminică, vor fi la dispoziția locuitorilor comunei Cumpăna. Astăzi, centrul de vaccinare a fost dotat doar cu 60 de doze.”, a declarat Mariana Gâju.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*