VIDEO Exercițiu de transparență, la Cumpăna. Primarul Mariana Gâju a răspuns tuturor întrebărilor adresate de localnici

Primarul Mariana Gâju a răspuns întrebărilor adresate de cetățenii comunei Cumpăna
Primarul Mariana Gâju a răspuns întrebărilor adresate de cetățenii comunei Cumpăna

Mai multe întrebări au fost trimise în ultimele zile de locuitorii comunei Cumpăna, pe rețelele de socializare,  pentru primarul Mariana Gâju, și ulterior a răspuns video cetățenilor. Comunicarea dintre cetățeni și doamna primar Mariana Gîju, a fost legată strict de problemele din comună cu care se confruntă locuitorii, de nemulțumirile, nedumeririle sau sugestiile acestora.

“Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru implicare, pentru mesaje și chiar pentru critici, lucru care demonstrează încă o dată că numai împreună, uniți, putem găsi cele mai bune soluții pentru binele nostru și al comunei noastre” a declarat primarul Mariana Gâju.

Vă prezentăm o parte din problemele ridicate de cetățeni și răspunsurile doamnei primar Mariana Gâju:
Întrebare: Nu am vrut să vă scriu până pe 15, când se fac 30 de zile de când doamna Gâju a dat același răspuns la toate întrebările (în 30 de zile se rezolvă), iar luni se fac 30 de zile de când asfaltul de pe strada Florilor și Micșunelelor tot spart este în dreptul găurilor de canalizare.

Răspuns: Pentru execuția acestora, este nevoie de achiziție publică. Contractul de realizare a fost pe data de 11 iunie 2020. Data de 16 iunie este data în care lucrările respective au fost demarate pe străzile Micșunelelor, urmând pe strada Florilor, Lebedelor precum și pe celelalte străzi aflate în aceeași situație.

Întrebare: Pe Strada Zorelelor, când se va face canalizare?

Răspuns: Strada Zorelelor este inclusă în proiectul celor 32 de străzi ce beneficiază de lucrări de alimentare cu apă, reabilitare rețele de alimentare cu apă și execuție de lucrări de canalizare, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM). Acest program a fost demarat în anul 2013, subliniez, 2013 vine operatorul Regional de apă și canalizare RAJA Constanța cu proiectanții în 2015, când el a fost deja inclus Programul Operațional de Infrastructură Mare. Acest program a fost semnat pentru execuție în 2020, mai precis pe 12 iunie 2020. Dumneavoastră trebuie să realizați și nu doar dumneavoastră, că sunt mai multe întrebări legate de aducțiunea de canalizare pe teritoriul comunei Cumpăna. Șapte ani au trecut din acel moment în care, Primăria comunei Cumpăna a depus proiectul eligibil abia în anul 2014, de atunci și până în ziua de astăzi, a trecut timpul pentru documentele necesare și etapele de achiziție publică și contractare. Pe data de 26 iunie se dă Ordinul de începere a lucrărilor efectiv la acest proiect. Subliniez, sunt 32 de străzi care vor fi afectate în comuna Cumpăna pentru execuția acestor lucrări.

Întrebare: Pentru strada Pelicanului când se montează stâlpi de curent și iluminat stradal? Eu am curentul tras pe subteran în 2013, de pe strada Pescărușului pe fosta lizieră, teren care, anul acesta a fost parcelat și concesionat.

Răspuns: Pe strada Pescărușului a fost semnat contractul pentru finanțare a acestei rețele electrice și că acesta are deja achitat factura urmând ca execuția să se efectueze pe data 20 iulie 2020. Dau aceste termene precise, pentru faptul că ele sunt cuprinse într-un grafic care este întocmit de către ENEL Constanța. Cu acest furnizor de energie electrică, Primăria comunei Cumpăna a încheiat un contract etapizat pe trei ani de zile, nu doar în acest an 2020. Am avut începând cu 2017, etape de aducțiune de energie electrică pe teritoriul comunei Cumpăna, unde având îi parteneri, comuna Cumpăna a trebuit să achite partea de cofinanțare după care să urmeze să execute lucrarea, societățile agreate de Enel Constanța.

Întrebare: Parcul de la Movilă când va fi amenajat cu cauciuc?

Răspuns: Sunt 10 locuri de joacă amenajate în care se așteaptă amenajarea. Valoarea de acoperire a acestei suprafețe de 1.500 mp este de peste 2 miliarde lei în care noi o avem prinsă în planul de Achiziții Publice 2020. Am început în schimb, prin efectuarea a trei locuri de joacă, în momentul în care Ordonanțele de relaxare ne permite să deschidem copiilor și alte noi locuri de joacă. Aceste lucrări de amenajare cu tartam, dacă nu prin platforme de beton acoperite cu covor verde să protejeze genunchii copiilor noștri, vedem care sunt soluțiile care sunt cele mai avantajoase de protecție, le vom efectua până la finele anului 2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*