Acțiune de prevenire a discriminării, desfășurată în Cumpăna

FOTO IPJ Constanța

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 4 și Sectiei 1 Rurală Constanța, au desfășurat, luni, 23 mai, activități de prevenire a discriminării, în municipiul Constanța și în comunele Cumpăna, respectiv Valu lui Traian.

Scopul acestor acțiuni este informarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

În acest context, polițiștii constănțeni le-au explicat oamenilor că discriminarea este o acțiune care presupune un tratament diferit, nedrept față de persoane, din cauza apartenenței lor la un anumit grup social. Deși există mai multe forme de comportamente discriminatorii, toate au în comun faptul că implică o anumită formă de excludere sau de respingere.

De asemenea, polițiștii au accentuat faptul că unele forme ale discriminării pot căpăta forma infracţională, situaţie în care cel lezat se poate adresa unității de Parchet competente sau Poliţiei, printr-o sesizare penală.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*