Anunț pentru apicultorii din Cumpăna

Albine. FOTO Pixabay.com

Hotărârea de Guvern privind aprobarea schemei Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie –mai 2020 asupra sectorului apicol a fost publicată în Monitorul Oficial.

Sprijinul finaciar este în cuantum de 25 lei/familia de albine,iar sumele reprezentând ajutorul de minimis se plătesc beneficiarilor într-o singură tranșă.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis, beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

– apicultorii, persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr.145/2014.

– apicultorii, personae fizice autorizate, intreprinderi individuale și intreprinderi familiale,Legea182/2016.

– apicultorii, persoane juridice ,precum și orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică.

– să aibe familiile de albine înscrise în baza de date națională apicolă în data de 1 martie 2020.

– Să aibe familiile de albine înregistrate /autorizate la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Județeană.

Cererile se depun până pe data de 15 septembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*