Campanie de recrutare pentru experți electorali

Stampilă de vot. FOTO Cătălin Schipor
Stampilă de vot. FOTO Cătălin Schipor

Primăria Cumpăna anunță că Autoritatea Electorală Permanentă continuă campania pentru completarea Corpului experților electorali din țară. (președinte, locțiitor secție de votare)

Potrivit reglementărilor prevăzute de Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, Autoritatea Electorală Permanentă gestionează și actualizează Corpul experților electorali prin care se înțelege evidența permanentă a persoanelor care pot deveni președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară și străinătate sau locțiitori ai acestora.

Poate face parte din Corpul experților electorali, prin decizie a Autorității Electorale Permanente, persoana care îndeplinește următoarele condiții:

a) are cetățenia română;
b) cunoaște limba română, scris și vorbit;
c) are drept de vot;
d) are o stare de sănătate corespunzătoare îndeplinirii funcției;
e) nu face parte dintr-un partid politic;
f) a absolvit cel puțin învățământul general obligatoriu;
g) nu este urmărită penal, trimisă în judecată penală sau condamnată penal.

Admiterea în Corpul experților electorali se face pe baza avizului favorabil acordat de Autoritatea Electorală Permanentă pentru activitatea anterioară ca președinte al biroului electoral al secției de votare sau locțiitor al acestuia, precum și pe bază de examen.

Mai multe informații găsiți la http://www.roaep.ro/instruire/corpul-expertilor-electorali/

Persoanele interesate și care îndeplinesc condițiile legale menționate mai sus vor completa și depune direct sau prin email la bj.constanta@roaep.ro sau prin poștă la sediul Biroului Județean Constanța al Autorității Electorale Permanente la adresa Bulevardul Tomis, nr. 51, etaj 2, camera 271, Municipiul Constanța, Cererea de admitere în corpul experților electorali din țară pe bază de aviz favorabil sau Cererea de admitere în corpul experților electorali din țară pe bază de examen (anexate).

Cereri se pot depune și la toate instituțiile primarului din județul Constanța precum și la Instituția Prefectului Județul Constanța. Potrivit prevederilor art. 16 alin. (5) din Legea nr. 208/2015 ,,Primarii şi prefecții redirecționează cererile depuse conform alin. (4) lit. b) către Autoritatea Electorală Permanentă în 48 de ore de la înregistrare, dar nu mai târziu de 40 de zile înaintea datei alegerilor”.

După admiterea în Corpul experților electorali persoanele respective vor fi instruite de către Autoritatea Electorală Permanentă și vor primi, pe perioada desfășurării activității în secțiile de votare, o indemnizație stabilită prin Hotărâre a Guvernului.

Pentru a veni în sprijinul celor interesați vă informăm că pe site-ul Autorității Electorale Permanente este postat setul de întrebări din care vor fi extrase cele 15 întrebări ce vor constitui subiectele examenului grilă, însoțit de rezolvarea lor prin evidențierea răspunsurilor corecte.

Întrebările și răspunsurile aferente pot fi vizualizate accesând următorul link:

http://www.roaep.ro/instruire/wp-content/uploads/2015/11/intrebari-CEE_05.pdf

Orice întrebare poate fi adresată la numerele de telefon 0733733595 și 0751107948 sau prin e-mail la bj.constanta@roaep.ro .

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*