Mariana Gâju consideră că fiecare cetăţean din Uniunea Europeană merită să aibă medic în localitatea de domiciliu

Mariana Gâju. FOTO Primăria Cumpăna

Primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, consideră că fiecare cetăţean din Uniunea Europeană merită să aibă medic în localitatea de domiciliu.

În cadrul Sesiunii Plenare a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles, care se află la cea de-a 157-a ședință, în perioada 9-11 octombrie 2023, a avut loc Dezbaterea pe tema

“O Uniune Europeană a sănătăţii pentru Europa şi Regiunile Sale”, beneficiind de intervenţia Stellei Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară.

În data de 10 octombrie se celebrează Ziua Mondiala a Sănătăţii Mintale – Sănătatea mintală fiind un drept universal al omului.

Prezentă la această dezbatere, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a luat cuvântul şi a subliniat următoarele:

fiecare cetăţean din Uniunea Europeană merită să aibă medic în localitatea de domiciliu, fiecare cetăţean să aibă acces la medicamente, oriunde se află, chiar şi în cele mai izolate locuri.

„Educaţia şi sănătatea să fie pe primul loc, măsurile privind aceste domenii să fie cuprinse în Pactul rural şi Planul de acţiune rurală” – Mariana Gâju.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*