Mariana Gâju: “Avem nevoie de fonduri europene comune pentru o tranziție ecologică”

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a declarat, în cadrul ședinței Grupului Socialiștilor Europeni că este nevoie de fonduri europene comune pentru o tranziție ecologică.

În cadrul ședinței din data de 10.10.2023 a Grupului Socialiștilor Europeni s-a dezbătut tema privind modalitățile de implementare ale celor 15 puncte din cadrul proiectului “Pactul verde local”, puncte pe care autoritățile locale le au prioritare în următorul mandat, spre folosul întregii omeniri.

“În cuvântul meu, am subliniat că avem o mare și grea misiune în această campanie împotriva schimbărilor climatice, a dezechilibrelor, a luptei împotriva sărăciei și a foametei.

Țările sărace care sunt lovite și de dezastre naturale nu reușesc să se revigoreze singure.

Avem nevoie de fonduri europene comune pentru o tranziție ecologică.

Fără bani europeni alocați tuturor țărilor membre, fără a lăsa nicio țară în urmă, nu putem vorbi de îmbunătățirea vieții tuturor cetățenilor europeni, de rolul crucial al regiunilor și orașelor de a lăsa generațiilor viitoare o planetă curată și sigură.

Un preot sfânt al românilor, Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc spunea: “Cine trăiește prezentul, repară trecutul și cucerește viitorul!”. Pentru viitorul copiilor noștri!” – Mariana Gâju.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*