Primăria comunei Cumpăna dorește să modernizeze iluminatul public. Valoarea investiției este de un milion de lei

Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Primăria comunei Cumpăna s-a înscris pe data de 24 iulie în aplicaţia informatică cu proiectul „Modernizare sistem iluminat stradal în comuna Cumpăna” pentru a obține codul de înregistrare de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, pentru cererea de finanţare în cadrul ,,Programului privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public’’.

Obiectivul proiectului de investiţii constă în realizarea lucrărilor de modernizare a iluminatului public stradal din comuna Cumpăna.

Modernizarea constă în achiziționarea a 711 corpuri de iluminat ce folosesc tehnologia LED astfel:

– 111 corpuri cu putere instalată 130W;

– 600 corpuri cu putere instalată 22.W;

Utilizarea aparatelor de iluminat cu LED conduce la reducerea cheltuielilor de întreţinere, deoarece nu mai este necesară înlocuirea periodică a sursei de lumină, singurele intervenţii necesare fiind curăţarea periodică a părtii optice şi eventualele intervenţii la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Puterea instalată totală a sistemului nou proiectat este de 27,63 kW, rezultând o economie de energie de 76,46% şi costuri de intreţinere 0 (pentru un timp de funcţionare mediu de 4150 ore/an)

Durata de garanţie a echipamentelor şi lucrărilor este de 5 ani, cu o durata normată de viaţă de 11 ani.

Valoarea totală a investiţiei este de 957.275,25 lei fără TVA, respectiv 1.137.706,93 lei TVA inclus din care contribuţie proprie 10,03%.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*