Primăria comunei Cumpăna dorește să modernizeze iluminatul public. Valoarea investiției este de un milion de lei

Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Primăria comunei Cumpăna s-a înscris pe data de 24 iulie în aplicaţia informatică cu proiectul „Modernizare sistem iluminat stradal în comuna Cumpăna” pentru a obține codul de înregistrare de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, pentru cererea de finanţare în cadrul ,,Programului privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public’’.

Obiectivul proiectului de investiţii constă în realizarea lucrărilor de modernizare a iluminatului public stradal din comuna Cumpăna.

Modernizarea constă în achiziționarea a 711 corpuri de iluminat ce folosesc tehnologia LED astfel:

– 111 corpuri cu putere instalată 130W;

– 600 corpuri cu putere instalată 22.W;

Utilizarea aparatelor de iluminat cu LED conduce la reducerea cheltuielilor de întreţinere, deoarece nu mai este necesară înlocuirea periodică a sursei de lumină, singurele intervenţii necesare fiind curăţarea periodică a părtii optice şi eventualele intervenţii la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Puterea instalată totală a sistemului nou proiectat este de 27,63 kW, rezultând o economie de energie de 76,46% şi costuri de intreţinere 0 (pentru un timp de funcţionare mediu de 4150 ore/an)

Durata de garanţie a echipamentelor şi lucrărilor este de 5 ani, cu o durata normată de viaţă de 11 ani.

Valoarea totală a investiţiei este de 957.275,25 lei fără TVA, respectiv 1.137.706,93 lei TVA inclus din care contribuţie proprie 10,03%.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*