Primăria Cumpăna îi anunță pe proprietarii de teren arabil că Ministerul Agriculturii lansează un sprijin financiar pentru crearea de păduri

Intrarea în comuna Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Intrarea în comuna Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Cumpăna îi anunță pe deținătorii de teren arabil că Ministerul Agriculturii va lansa un sprijin financiar pentru crearea de păduri și perdele forestiere de protecție.

“Prin prezenta vă informăm că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți pentru Agricultură (APIA), are în vedere lansarea celei de-a cincea sesiuni de depunere a cererilor de sprijin pentru schimb pentru schema de ajutor de stat “Sprijin pentru prima împădurire” și crearea de suprafețe împădurite” aferentă măsurii 8 “Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și în îmbunătățirea viabilității pădurilor” submăsura 8,1 “Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”, din cadrul Programuilui Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, iar alocarea financiară este de 10.000.000 de euro”, a transmis Primăria Cumpăna.

Sprijinul financiar, prin schema de ajutor de stat, se acordă deținătorilor de terenuri agricole în baza unui angajament pentru o perioadă de 12 ani și vizează crearea de tipuri de pădure și perdele forestiere de protecție.

Acest sprijin se acordă ca valoarea fixă, reprezentată de costuri standard pe hectar pentru împădurire și compensarea pierderilor de venit agricol, după cum urmează:

-prima pentru înființarea plantațiilor forestiere, care acoperă costurile cu elaborarea proiectului tehnicde împădurire și costurile aferente înființării și împrejmuirii plantației , denumită Prima 1

-prima anuală acordată pe unitatea de suprafață, pentru acoperirea costurilor de întreținere (maximum șase ani) și îngrijire a plantației forestiere (maximum 2 ani) precum și pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împăduririi pentru o perioadă de 12 ani, denumită Prima 2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*