Primăria Cumpăna celebrează “Săptămâna Mondială a Romanuluiˮ

Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu / Cumpaneni.ro
Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu / Cumpaneni.ro

Primăria și Consiliul Local al Comunei Cumpăna, reprezentate legal prin persoana primarului – Mariana GÂJU, organizează, sub egida UNESCO,  la data de 20 octombrie 2022, ora 12.30, în sala mare a Căminului Cultural Cumpăna evenimentul „Săptămâna Mondială a Romanuluiˮ.

În cadrul celei de-a 41 Conferințe Generale UNESCO, s-a hotărât ca începând cu data de 13 octombrie să aibă loc celebrarea romanului, printr-o serie de evenimente organizate de către Statele Membre ale Organizației, ce își propun să încurajeze aprecierea acestui gen literar ca una dintre expresiile creativității umane, sensibilizând în același timp rolul scriitorilor, precum și al diferiților actori în creația literară și promovarea lecturii, pentru înflorirea culturilor, interacțiunea lor liberă și îmbogățirea reciprocă, precum și promovarea diversității expresiilor culturale și implementarea politicilor și măsurilor de promovare a romanului și a lecturii.

Evenimentul va fi susținut de copiii implicați în Proiectul „Cooperare – Onestitate – Prietenie – Implicare – Informare – C.O.P.I.I.”profesor coordonator Roxana Chiriță, elevi ai Liceului Tehnologic Nicolae Dumitrescu” Cumpăna – profesor coordonator Daniela Constantinescu, Ansamblul Folcloric „Mugurașii Cumpenei”- maestru coregraf Constantin Olteanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*