Primăria Cumpăna face apel la locuitorii comunei să doneze o carte pentru bibliotecă

Elevi la bibliotecă. FOTO Primăria Cumpăna

Primăria Cumpăna face apel la locuitori să doneze o carte pentru biblioteca comunei, aceasta fiind o investiție în viitorul comunității.

“Într-o lume în care cărțile devin din ce în ce mai înlocuite de gadget-uri, mai este cartea „o făgăduinţă, o bucurie, o călătorie prin suflete, gânduri şi frumuseţi” cum afirma scriitorul român Tudor Arghezi?

Haideți să le arătăm copiilor bucuriile copilăriei noastre! Cu siguranță suntem cu toții nostalgici când ne amintim de momentul în care deschideam o carte nouă, de plăcerea care ne cuprindea când simțeam mirosul filelor sau de emoția care ne învăluia, când ne lăsam prinși de firul poveștii.

De aceea, propunem să ne fiți alături în misiunea noastră de a-i încuraja pe copii să descopere magia lecturii și iubirea față de carte! Puteți face acest lucru dăruind o carte nouă bibliotecii! Contribuția fiecăruia contează pentru a construi un viitor luminos!

Pe scurt, ce ne dorim?

Dorim să înnoim fondul de carte al bibliotecii destinat copiilor și adolescenților cu apariții editoriale recente, să-i ajutăm să beneficieze de apariții editoriale recente, care să îi sprijine în activitățile educative și recreative.

Colectam cărți pentru copii, romane de ficțiune, și nu numai, ale autorilor contemporani, noi și atractive, cărți din bibliografia școlară și din alte domenii, care să trezească dorință de lectură și cunoaștere.

Cum puteți ajuta?

Dacă aveți de donat asemenea cărți, vă așteptăm la bibliotecă.

Dacă nu aveți, dar doriți să vă implicați, le puteți cumpără și trimite spre noi”, a anunțat Primăria Cumpăna.

Astăzi, 15 februarie 2023, de Ziua Națională a Lecturii, elevii clasei a I-a F – Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, însoțiți de învățătoarea Mihaela Rusu, au venit în vizită la Biblioteca Comunală „Stela Iorga”, unde au pășit pe tărâmul magic al cărților. Au aflat că biblioteca este o țară minunată, caldă și primitoare în care trăiesc pentru eternitate cărțile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*