Primăria Cumpăna organizează un eveniment pentru a sărbători Ziua Internațională a Familiei

Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu / Cumpaneni.ro
Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu / Cumpaneni.ro

Primăria şi Consiliul Local al Comunei Cumpăna organizează luni, 15 mai 2023, de la ora 17:00, în Sala mare a Casei de Cultură din localitate, o sărbătoare prilejuită de Ziua Internațională a Familiei.

În cadrul evenimentului vor fi celebrate familiile căsătorite în comuna Cumpăna, care în acest an aniversează „Nunta de aur”. De asemenea, vor fi aniversate şi tinerele familii care în acest an și-au unit destinele, prin încheierea căsătoriei. Acestea vor primi în dar flori, diplome şi daruri.

Studenții Facultății de Arte din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța vor pune în scenă spectacolul “Vintage”, un spectacol inedit cu un repertoriu bogat, specific perioadei interbelice. Artiștii vor interpreta diverse piese muzicale din palmaresul muzicii românești.

Muzica românească interbelică are un farmec aparte, inconfundabil, care ne duce cu gândul la o viață boemă, tihnită, muzica fiind romantică și potrivită pentru încărcarea bateriilor spirituale.

Muzica din această perioadă vorbește de acele vremuri “de demult” care sunt fascinante prin eleganța pe care o exprimă, fiind o perioadă în urma căreia am moștenit numeroase creații muzicale valoroase.

Proiectul “Vintage” se constituie și într-o activitate de cercetare a repertoriului de altădată, găsirea modalităților de interpretare, precum și parcurgerea etapelor de organizare a unui spectacol.

Conceptul spectacolului și direcția muzicală aparțin regretatului compozitor Dumitru Lupu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*