Primarul din Cumpăna, scrisoare deschisă către premierul Ludovic Orban. Mariana Gâju:“Apreciez că întâlnirea cu dumneavoastră a fost și este încă un pas spre rezolvarea problemei semnalate”

Ludovic Orban și Mariana Gâju. FOTO Facebook Mariana Gâju

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, precizând că întâlnirea avută cu primul ministru pe data de 21 iulie a fost una absolut necesară și benefică, considerând că aceasta reprezintă încă un pas spre rezolvarea problemei semnalate.

Stimate domnule prim-ministru, Ludovic Orban

Cu regret vă informez asupra faptului că, urmare a întâlnirii pe care am avut-o în cabinetul dumneavoastră în cursul zilei de marți 21.07.2020, la ora 1400 candidatul la funcția de primar al comunei Cumpăna din partea PNL a ținut să facă o postare calomnioasă la adresa Marianei Gâju (primar în funcție), dar, consider eu, și la adresa dumneavoastră, precizând faptul că m-ați “expediat politicos”. Consider că întâlnirea pe care am avut-o cu dumneavoastră a fost una absolut necesară, dar și benefică în același timp, dat fiind faptul că locuitorii afectați de această situație așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă acasă. Indiferent de lupta politică, nimic nu este mai presus de siguranța și bunăstarea oamenilor,iar să te folosești de suferința acestora pentru a “câștiga” capital politic, mi se pare de o josnicie nemaiîntâlnită”, se arată în începutul scrisorii deschise.

Mariana Gâju amintește că la nivel local problemele oamenilor nu au culoare politică și important este doar ca acestea să fie rezolvate.

“La nivelul localității, când oamenii au probleme reale, nu mai contează culoarea politică, primează doar ca problemele oamenilor să fie rezolvate. Dacă dorim să trăim într-o țară aproape de Uniunea Europeană, trebuie să ducem tot ceea ce înseamană dezbatere la un nivel civilizat, fără atacuri la persoană, injurii, etc, chiar dacă vorbim la nivel de comună.

Îmi cer scuze dacă prezentul manifest v-a deranjat, dar în calitate de primar în funcție al localității Cumpăna, mă văd obligată să răspund în fața oamenilor care așteaptă răspunsuri și mai ales, fapte. Or, gestul candidatului liberal nu face altceva decât să prelungească agonia cetățenilor despre care v-am vorbit mai sus”, a transmis Mariana Gâju.

Ea a amintit că întâlnirea cu premierul a fost încă un pas pentru rezolvarea problemei semnalate.

“În încheiere, țin să precizez faptul că, personal, apreciez că întâlnirea cu dumneavoastră a fost și este înca un pas spre rezolvarea problemei semnalate. Am convingerea că decizia dumneavoastră în a rezolva integral sustinerea financiară a consolidării malului stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră nu poate fi afectată de atitudinea fățișostilă a unei persoane care nu are nimic în comun cu interesele locuitorilor comunei Cumpăna.

Vă rog să analizați aspectele redate și să apreciați, în calitate de om în primul rând și nu de politician, gravitatea faptelor candidatului liberal și implicațiile gestului acestuia.

Vă multumesc încă odată pentru deschiderea manifestată față de acest subiect din luna octombrie 2019 si până în prezent, atât dumeavoastră, cât si celor doi ministri, respectiv domnului Lucian Nicolae Bode, ministrul transporturilor, infrastructurii si comunicatiilor, precum si domnul Ion Ștefan – ministrul lucrărilor publice, dezvoltării si administrației”,se mai arată în scrisoarea deschisă transmisă premierului Orban.

Candidatul PNL la Primăria Cumpănă, George Tufă, a acuzat-o pe Mariana Gâju, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că minte în legătură cu întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban.

“Când stai pe holuri și apoi minți oamenii…

Fostul angajat al Cooperativei Agricole de Producție Cumpăna, în perioada atât de dragă domniei sale și în prezent cocoțată într-o funcție pe care o va părăsi în această toamnă, ne-a mințit și astăzi. Doamna cu coc nu a avut nicio discuție cu primul ministru al României, domnul Ludovic Orban, nici cu ministrul Lucrărilor Publice, domnul Ion Ștefan. În realitate, așa cum se vede și în fotografiile domniei sale, a stat cu orele pe HOLURILE Guvernului, timp în care niciuna dintre persoanele menționate nu au băgat-o în seamă. În schimb, singurul om cu activitate în această poveste a fost „cărăușul” care a stat pe fază să pozeze în cele câteva secunde în care domnul premier și domnul ministru au „expediat-o” politicos.

Spre deosebire de guvernările PSD, Guvernul PNL și premierul Ludovic Orban au alocat deja sumele necesare pentru consolidarea malului stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră din dreptul comunei Cumpăna. De asemenea, nu este o promisiune pentru domnia sa, Guvernul PNL garantează finalizarea lucrărilor în timp util, care se desfășoară de mai multe luni. Doamna de la Secția „jumulit pui” s-a întors acasă exact ca în timpul guvernărilor PSD: cu o poză!”, a postat George Tufă.

Mariana Gâju a discutat marți, 21 iulie, cu premierul Ludovic Orban despre lucrările la malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră, primind asigurări din partea șefului Guvernului că acestea vor continua.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*