Un nou pas pentru înființarea în Cumpăna a serviciului de transport în comun efectuat de CT Bus

Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu / Cumpaneni.ro
Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu / Cumpaneni.ro

Primăria Cumpăna a anunțat că a fost realizat un nou pas pentru înființarea în localitate a serviciului de transport în comun efectuat de CT Bus.

Astfel, Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat în data de 31 ianuarie, proiectul constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa”!

“Această hotărâre este una așteptată de primarul și locuitorii comunei Cumpăna încă din anul 2020. Deși mai este cale lungă de parcurs, locuitorii comunei Cumpăna solicită insistent, la fel ca în ultimii trei ani, înființarea pe teritoriul comunei a serviciului de transport în comun efectuat de CT Bus.

Primarul comunei Cumpăna va informa atât locuitorii comunei cât și Consiliul Local al comunei Cumpăna cu privire la condițiile de organizare și funcționare a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa”, urmând ca după aprobarea din Consiliul Local Municipal Constanța, și consiliile locale din Cumpăna, Năvodari, Ovidiu, Agigea și Mihail Kogălniceanu să aprobe din nou întreaga documentație”, a anunțat Primăria Cumpăna.

Primaria a explicat care sunt pașii de urmat în continuare.

“Consiliul Local al comunei Cumpăna va fi convocat pentru reînnoirea hotărârii de aderare la această asociație imediat ce sunt transmise documentele către administrația publică a comunei Cumpăna.

Pentru ca acest proiect să devină realitate, administrația publică locală a revenit cu solicitări scrise în fiecare an, însă totul a depins, în principal, de voința Consiliului Local a Municipiului Constanța care are baza materială și resursa umană care să permită ca în parteneriat cu celelalte localități din zona metropolitană sa dezvolte și să înceapă prestarea serviciului de transport public într-un termen cât mai scurt.

Prin înființarea ADI Transport Public Constanța și delegarea serviciului de transport către CT Bus se creează condițiile pentru decogestionarea traficului rutier la ore de vârf între municipiul Constanța și localitățile limitrofe cu un impact pozitiv asupra mediului prin reducerea noxelor. De asemenea, va crește semnificativ gradul de confort și siguranță al pasagerilor având în vedere flota modernă de autobuze de care dispune operatorul constănțean de transport”, a mai precizat Primăria Cumpăna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*