Ziua Lecturii, marcată la Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” Cumpăna

Ziua Lecturii, marcată la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Ziua Lecturii, 15 februarie, a fost marcată la Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” Cumpăna

“Ziua Națională a Lecturii ne oferă un prilej bun să reiterăm importanța cărților în viața noastră și să inițiem împreună obiceiuri de lectură, atât de necesare copiilor și tinerilor noștri. Să nu uităm că fiecare zi este potrivită pentru a descoperi o carte.

Astăzi, elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” – Clasa Pregătitoare F – profesor învățământ primar Nicoleta Toma, Clasa Pregătitoare D – profesor învățământ primar Luana-Elena Gheorghe și Clasa a III-a D – profesor învățământ primar Iuliana Potlog au trecut pragul Bibliotecii Comunale „Stela Iorga” Cumpăna.

Acolo, printre cărți, au descoperit o lume fascinantă, de nedescris, o lume minunată a aventurilor în care s-au întâlnit cu personaje de basm, zâna cea bună, balaurul cu șapte capete, zgripțuroaica cea rea sau eroii din benzile desenate. Am invitat copiii pe “străzile” bibliotecii, unde fiecare “carte” avea un simbol (iniţialele autorului) după care poţi ajunge cu uşurinţă şi precizie la orice “destinaţie”.

Copiii au putut afla că orice carte poate fi un prieten de nădejde, care îi vorbește, îi dă sfaturi bune și care nu-l trădează niciodată, că lucrurile aflate din cărți le îmbogățește mintea și sufletul” – Primăria Cumpăna.

Ziua Națională a Lecturii nu a fost aleasă întâmplător, având o semnificație istorică. Pe 15 februarie s-au născut două personalități culturale de seamă ale României, care au jucat un rol important în dezvoltarea educației românești, precum și în promovarea lecturii.

Aceste două personalități sunt politicianul și criticul literar Titu Maiorescu, care a fost și fondatorul societății literare Junimea, și Spiru Haret — un renumit matematician și ministru al Educației, renumit pentru dezvoltarea sistemului educațional modern al țării noastre.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*