FOTO Cumpăna a găzduit Campionatul Național de Juniori I și II la oină

Cumpăna a găzduit Campionatul Național de Juniori I și II la oină. FOTO Federația Română de Oină

Federaţia Română de Oină, aflată sub patronajul Casei Regale a României, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman, A.C.S. Frontiera Tomis Constanţa, având ca parteneri Primăria şi Consiliul Local ale Comuniei Cumpăna (judeţul Constanţa) şi C.S. Victoria Cumpăna a organizat în perioada 29-30 iulie 2021 Campionatul Național de Juniori I și II. Competiţia se va desfăşura pe terenul Complexului „Centenar 2018” din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa.

“Apetitul pentru jocul de oină, Sportul Naţional al României, este din ce în ce mai mare şi asta pentru că Federaţia Română de oină a demarat în urmă cu mulţi ani un amplu proiect în acest sens. Reprezentaţii Federaţiei şi iubitorii jocului de oină au făcut an de an eforturi pentru a insufla, mai ales copiiilor, pasiunea pentru sportul naţional. Aşa s-a ajuns ca în prezent la Campionatul Naţional de Juniori să se înscrie în competiţie şase echipe atât la juniori I cât şi la juniori II.”, se arată în comunicatul Federației Române de Oină.

La Campionatul Național pentru Juniori II au participat echipele: CS Hoina Craiova, ACS Avântul Frasin Suceava, CSM Râmnicu Sărat, CS Spicu Horia, CS Izvorul Chiuiești și CS Surdila Greci.

La Campionatul Național pentru Juniori I vor participa echipele: CS Hoina Craiova, ACS Avântul Frasin Suceava, CSM Râmnicu Sărat, CS Spicu Horia și CS Surdila Greci.

În cele două zile de competiţie juniorii şi-au etalat priceperea în jocul de oină şi au dovedit că Sportul Naţional al României poate redeveni acolo unde ar trebui să fie, în preferinţele românilor.

Clasament final la Juniori I

Locul 1 – CSM Râmnicu Sărat – 15 p

Locul 2 – Izvorul Chiuiești – 11 p

Locul 3 – Hoina Craiova – 11 p

Locul 4 – CS Surdila Greci – 9 p

Locul 5- Spicu Horia – 9 p

Locul 6 – Avântul Frasin – 5 p

Clasament final la Juniori II

Locul 1 – Hoina Craiova – 18 p

Locul 2 – CSM Râmnicu Sărat – 14 p

Locul 3 – Spicu Horia – 10 p

Locul 4 – Avântul Frasin – 6 p

Aventura juniorilor pasionaţi de oină va continua sâmbătă 31 iulie şi duminică 1 august pe litoralul Mării Negre.

Pe plaja Belona din Eforie Nord se vor defăşura jocurile de oină contând pentru Campionatul Naţional de Juniori pe plajă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*