Mariana Gâju: “Nu există medici de familie în cadrul unităților școlare, nu există asistenți medicali, mediatori școlari, asistenți medicali comunitari. Toate acestea trebuie reglementate”

Mariana Gâju. FOTO Cumpăna News

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, și prim-vicepreședinte al Asociația Comunelor din România, în calitate de reprezentant al celor 2863 comune ale României participă la “Reuniunea structurii parteneriale pentru elaborarea Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială” organizată de către Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene.

În cuvântul său, primarul din Cumpăna susține axele prioritare 3 și 4 cu măsurile lor. Aceasta a prezentat realitatea zilei de azi, în care, din păcate, există comune ce au în componența lor sate în care nu există medic de familie.

“Nu există medici de familie în cadrul unităților școlare, nu există asistenți medicali, mediatori școlari, asistenți medicali comunitari și toate acestea trebuie reglementate atât prin angajarea acestor specialiști, cât și prin formarea continuă a asistenților sociali și asigurarea serviciilor sociale permanente.

Semnalăm nevoia comunicării între Ministrul Sănătății și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru reglementarea acestor disfuncționalități.

Administrațiile Publice Locale își arată disponibilitatea de a pune la dispoziția Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, terenuri pe care să se construiască centrele de zi și de sprijin pentru menținerea copiilor în familie.”

Primarul Mariana Gâju se adresează în special domnului ministru Ghinea, solicitând a cuprinde în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a unor măsuri care să finanțeze realizarea infrastructurii mari (apă, canalizare, gaze, drumuri), care să ducă la condiții decente de trai pentru cetățenii comunelor României, dar și în cadrul tuturor instituțiilor sociale.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*