Vești bune pentru oamenii de afaceri din Cumpăna. Impozitul pe clădirile nerezidențiale este redus cu 50% pe perioada Stării de Urgență

Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu / Cumpaneni.ro
Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu / Cumpaneni.ro

La inițiativa primarului Mariana Gâju, Compartimentul Încasări Taxe și Impozite Locale a elaborat, în ziua de 2 iunie, un Referat de Specialitate destinat persoanelor fizice și juridice care dețin clădiri nerezidențiale.

Astfel, aceste imobile sunt scutite de până la 50% impozit pe clădire pe perioada pandemiei.

“Dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență, ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total sau pațial activitatea economică, aceștia vor putea beneficia de reducere a impozitului anual pe clădiri cu o cotă de până la 50%”, se arată în referatul Primăriei Cumpăna.

Măsura este una care vine în paralel cu cea propusă de președintele PNL Cumpăna, George Tufă. Acesta a cerut ca impozitul pe clădirile folosite în scop economic să fie redus cu 50% pe tot anul 2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*