Copiii Grădiniței Sfânta Maria încep anul de învățământ în sistem hibrid: unii vin la școală, iar ceilalți fac activități online

Lucrări la Grădinița Sfânta Maria. FOTO Primăria Cumpăna

Conducerea Grădiniței Sfânta Maria a decis pe data de 8 septembrie cum va începe anul școlar, fiind ales scenariul numărul doi, cel hibrid, care prevede ca jumătate dintre copiii să stea acasă, iar jumătate vine la unitatea de învățământ.

Directorul Grădiniței Sfânta Maria, Mihaela Dinculescu, a declarat că s-a întrunit Consiliul de Administrație al unității de învățământ care a decis scenariul care va fi urmat din 14 septembrie.

“Scenariul propus pentru acest an școlar este numărul doi, adică jumătate din grupă prezentă două săptămâni și cealaltă jumătate cu sugestii de activități transmise părinților online, electronic, prin mesaje vocale sau scrise, fizic. Deoarece numărul de copii – 210 nu ne permite să ne desfășurăm activitatea integral pentru că fiind un număr foarte mare pentru numărul de cadre didactice existente, vom funcționa astfel: cu șase grupe de copii vom merge în clădirea nou-înființată, în Grădinița cu program prelungit Paradisul Copiilor din strada Iancu de Hunedoara numărul 1 și un număr de trei grupe vor rămâne în sala de sport de pe strada Daciei numărul 1. Aici vor rămâne copiii de la program normal. În partea cealaltă vor merge copiii cu program prelungit și câțiva cu program normal. Avem asigurate materiale de curățenie, igienă și dezinfecție precum și materiale de protecție”, a afirmat Mihaela Dinculescu.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a spus că transportul copiilor de la domiciliu la grădiniță este asigurat de autoritățile locale și este gratuit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*