FOTO Ziua Culturii Naționale, marcată la Cumpăna

Ziua Culturii Naționale, marcată la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Ziua Culturii Naționale a fost marcată la Cumpăna.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju a declarat cu acest prilej, că în urmă cu 173 de ani, un geniu avea să răsară într-un colț de rai moldovenesc, iar în urmă cu 13 ani românii își declară ziua de 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale.

“Prin îndemnul lui Mircea Eliade, care spunea că: ,,Recitindu-l pe Eminescu, ne întoarcem ca într-un dulce somn, acasă”, elevii Liceului Tehnologic „Nicolae DumitrescuˮCumpăna au reușit să-i recitească opera, ca mai apoi să aștearnă pe pânza propriilor gânduri înaripate tot ce au simțit la atingerea verbului eminescian, printr-un emoționant moment artistic intitulat „TRECUT-AU ANII….ˮ, sub îndrumarea doamnelor profesor de limba și literatura română: Andreea-Cornelia Șerban, Elena-Doloresa Munteanu. Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Campusului Școlar.

De asemenea poetul a fost omagiat printr-o expoziție de desen pe teme eminesciene, sub coordonarea domnului profesor de desen Marian Vintilă”, a afirmat Mariana Gâju.

La final, elevii liceului au depus la bustul poetului nepereche un frumos colan de flori.

Prin aceste momente înălțătoare, elevii, îndrumați de dascălii lor, au arătat ceea ce i se cuvine poetului – neuitarea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Cumpăneni.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe cumpaneni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*